Side 1 af 3

SS adskildt nu.

: søn 17. feb 2008 21:35
af Poul-Erik A.
Så er renoveringen af den gamle SS fra 1974 startet og det er tiltrængt. Jeg blev samtidig overrasket over, at der ikke er et 4-multistik fra tænding til "hovedledningsnettet" , men det forklarer samtidig at på den gamle drejeventilsmotor med oliepumpe, var der eftermonteret et multistik for at passe sammen med nyere FS1. Samtidig så jeg hvad en stelledning ved batteri-holderen er til, den fører til baglygtekonsollen p.g.a. gummiophæng - derfor.
Bortset fra et revnet sæde (som jeg vil forsøge at lappe med popnitter inden sadelmager-besøg) og enkelte knækkede bolte, går renoveringen planmæssig og bagsvingeren er allerede malet. Det rød/brune øverst på stellet er ikke rust - men derimod et antirustmiddel Korostabil, der blev smurt på for mange år siden og malingen er frisk under det.
Deadline for færdiggørelse er maj måned...

Re: SS adskildt nu.

: søn 17. feb 2008 21:50
af Morten - Webmaster
:D

Et lyn projekt....dejligt.... den er jo også rimelig god at gå til....

Lad os endelig følge sagen med lidt ny tekst billeder efterhånden som det skrider frem..

Pøj pøj med projektet

Re: SS adskildt nu.

: søn 17. feb 2008 21:58
af Yamaha FS1 50SS
Hej Poul Erik

så gik start skudet kan jeg se :) og og jeg har jo set den velbevaret tilstand før den blev adskilt :wink: glæder mig til at se den igen sidst i maj til vores tur 8) den bliver helt sikkert flot :) PØJ PØJ med procjektet :wink:

Mvh Johnny

Re: SS adskildt nu.

: søn 17. feb 2008 22:30
af Kim B S
Hej Poul Erik.
Endnu et projekt er igang, det ser jo ud til at starte godt, jeg er ihvertfald spændt, på at se udviklingen, og at se det endelige resultat, som sikkert bliver et rigtigt pragt eksemplar.
Hilsen Kim.

Re: SS adskildt nu.

: man 18. feb 2008 20:14
af Poul-Erik A.
Hej med Jer.
Pragteksemplar ? Jeg er meget bevidst om IKKE at "skræve længere end bukserne kan holde" så jeg vil gå frem med det der trænger mest og dernæst se hvad tid/energi der bliver tilbage...
Skærmene - nej, de kan ikke reddes og de er endda begge gennemtærede, så der må jeg nok på handelen...
Sædet´s metalbund er jeg ved at lappe med en hulplade og 3 mm. popnitter inden sadelmageren tager over.

Re: SS adskildt nu.

: man 18. feb 2008 21:15
af Poul-Erik A.
Tak for tilbuddet om gummihåndtagene Jesper, men mine egne er OK. Hvordan gik det forresten med diskussionen om de evt. tyske dele (baglygtekonsol) ?

Re: SS adskildt nu.

: tirs 19. feb 2008 08:53
af Poul-Erik A.
Det er forresten rigtig med de forlængede blinklys i forenden, men de blev hurtig fjernet, da blinklysene var meget udsatte. Men jeg har dem liggende og måske skulle jeg mont. dem igen til bl.a. træffet :idea: :?: Det er fint med disse smådiskutioner - det sætter gang i snakken - og rusker op i hukommelsen.... :o

Re: SS adskildt nu.

: ons 27. feb 2008 11:19
af Poul-Erik A.
Her det føromtalte sæde lappet med hulplade(r) og popnitter klar til sadelmager.

Re: SS adskildt nu.

: lør 1. mar 2008 18:57
af Poul-Erik A.
Så skulle stellet være klar til grundmaling efter flere timers børste/slibearbejde med både spids - og roterende stålbørste. Selv vinkelsliberen var igang for at "grave" enkelte steder...

Re: SS adskildt nu.

: lør 1. mar 2008 20:21
af Poul-Erik A.
Hej Jesper.
Åh ja, nu kan jeg godt selv se, at Husqvarnaen forvirrer indtrykket. Nej, så slemt var rusten dog heller ikke, men den har lige været adskildt, for den ville ikke starte sidst den skulle save og det viste sig at være en spec.slange, der var mørnet.

Du nævner det 3. trin og så bliver min horisont udvidet endnu engang - jeg var ikke klar over det fandtes. Men på blinkrelæet er stemlet 2 * 8 watt + 1,5 watt - kunne det tænkes, at der var tiltænkt en 1,5 watt kontrollampe for blink i speedometret ?

Re: SS adskildt nu.

: lør 1. mar 2008 20:44
af strynboen
jeg har lige limet propper i mit spedometer,hullerne har nok været til blink indikator/og/eller fjernlys indikator. :?: :shock: :idea:

Re: SS adskildt nu.

: lør 1. mar 2008 21:12
af Poul-Erik A.
Til Jesper : Nej , jeg har aldrig set tændingslåse med 3 trin.
Til Lars : Ja, når der er nær/fjern forlys, ville de være logisk med en lille blå lampe til fjernlys.

Re: SS adskildt nu.

: lør 1. mar 2008 21:49
af Yamaha FS1 50SS
Hej Poul Erik

Ser fint ud dit male arbejde 8) er du ved og få håndelaget med strøgende med malesprøjten :wink:

Re: SS adskildt nu.

: søn 2. mar 2008 01:14
af Kim B S
Hej Poul-Erik A.
Det går fint fremad med din Yamaha, kan jeg se, det er altid dejligt at se det går i den rigtige retning. Fint arbejde.
Hilsen Kim.

Re: SS adskildt nu.

: tors 6. mar 2008 16:08
af Poul-Erik A.
Så er stellet samt div. løsdele malet 1. gang og jo, jeg kan godt mærke håndelaget med malesprøjten komme lidt efter lidt... Jeg ved ikke om det er lyset, der gør den mere mørkgrå end sort ?
Jeg har samtidig været ved at klargøre nogle lyseblå dele og der opdagede jeg noget mere, jeg ikke har lagt mærke til før - nemlig 21 watts pærer i blinklysene. Er der andre her, der har set det ?

Re: SS adskildt nu.

: tors 6. mar 2008 18:39
af Yamaha FS1 50SS
Hej Poul Erik

Dejligt at se at jeg ikke er den eneste som knokler på med at male og samle :D det giver lidt extra mod på at forsætte :)

og 21wat i blinklysne har jeg ikke set før mine har kun haft 5Wat pære i ellers skal den være god til at lave strøm for at trække 21 Wat hvis der også er lys på men ok det er jo ikke så længe adgangen man bruger blinklyset

Re: SS adskildt nu.

: tors 6. mar 2008 19:30
af strynboen
jeg skal lige have en stump plade i bunden af stellet,så er jeg klar til grunding
glæder mig til montagen.så går det fremad igen.hvordan får man krumtaps lejerne af,,er en vinkelsliber det nemmeste,eller svejse gevindstænger på lejerne,sådan gjorde jeg på hondaen,da jeg skulle genbruge takttandhjulet :?: :|

Re: SS adskildt nu.

: tors 6. mar 2008 20:20
af nielsfup
Hej

Ja 21W er lige i overkanten.
Men hvis det er 21W 12V vil det gi cirka 7W ved 6 volt. Så måske er det 12 volt pære og det dur også.

Re: SS adskildt nu.

: fre 7. mar 2008 08:20
af Allan M
Flot arbejde.
Lejer af krumtappen (det ene, som altid sidder fast), der er det nemmeste og billigste at kigge forbi et autoværksted og betale lidt til kaffekassen.

Da jeg var "ung" brugte vi en skruetrækker, som vi hamrede ned som kile mellem slag og leje :shock:

Re: SS adskildt nu.

: søn 9. mar 2008 11:38
af Poul-Erik A.
Så har jeg haft gang i grunder efterfulgt af den lyseblå Motip. Men det føles nu skønnere at bruge sprøjtepistolen - måske fordi det virker mere som håndværk ?
Tilbage til bukken for at montere delene incl. de lange blinklys foran. Det viser sig at alle 4 blinkpærer er 6 volt 21watt og jeg undrer mig også, for jeg mener ikke de nogensinde er blevet skiftet. Ved at teste dem på en variabel strømforsyning, bruger de 3,5 amp. ved 6 volt og med simpel hovedregning er vi på ca. 21 watt...
Jeg har netop kigget i den originale instruktionsbog, men der var ingen hjælp at hente og endnu mere forvirring opstår ved at billederne(sort/hvid) ikke engang viser blinlysene - ej heller halefinnerne. Så mon ikke det er modellen, der var først med blinklys - evt. en hovsa-løsning ?