Vejledning til upload af billeder (2015)

Her kommer opslag om ændringer og opdateringer. Du kan også foreslå ændringer og tilføjelser til forummet her.
Besvar
Brugeravatar
12V
Moderator
Indlæg: 2768
Tilmeldt: ons 24. mar 2010 01:01
Kontakt:

Vejledning til upload af billeder (2015)

Indlæg af 12V » tors 19. mar 2015 11:39

Vejledning til upload af billeder, vha. forummets egen upload funktion.

I har billeder i vil dele med os? Så læs denne vejledning.

Dette er bare en mulighed af mange, i må gerne bruge en anden hvis i foretrækker det, f.eks. postimg.org

Forummet har en indbygget funktion til at vedhæfte filer, herunder billeder. Der er nogle begrænsninger som vi skal tage højde for, mest omkring fil størrelse og billede opløsning. I flere år har kameraer og mobiltelefoner taget billeder med meget høj opløsning, 5-20 megapixel er meget normalt. Jo højere megapixel, jo mere fylder billedet. Dette gavner ikke vores brug af billeder i forummet, de fylder meget på serveren (plads vi betaler for) og billeder tager længere for at blive vist, især hos brugere der kigger med på en langsom forbindelse eller mobil nettet.

Vi har derfor sat en grænse på 512 KB (½ MB) pr. billede fil. Forummet viser maksimal 860 pixel brede billeder, alt udover bliver vist i en mindre udgave, uden at spare på server pladsen. Det er derfor en god ide at nedskalere billeder til 600-900 pixel bredde, dette giver stadig en fin størrelse til vores forum og sparer meget på pladsen.
F.eks. fylder et tilfældigt 6 megapixel billed 1500 KB - nedskaleret til en god forum størrelse fylder det 100 KB.

I denne vejledning bruger vi Image Resizer til Windows, programmet kan hentes her: Image Resizer

1.) Efter programmet er installeret, kan i begynde at nedskalere billeder. Åbn mappen med jeres billeder, marker et eller flere billeder og højreklik på et af de markerede billeder.

Billede

2.) Vælg menu punkt Resize pictures.

3.) Størrelsen Small er optimal til forum brug, sæt flueben som i dette eksempel, så gemmes de originale billeder og den nye mindre fil oprettes i samme mappe med (Small) i filnavnet. Tryk Resize knappen, så nedskalerer den jeres billeder. Det er disse nye filer i skal uploade til forummet.

Billede

4.) Opret et nyt indlæg/emne. Klik fanebladet vedhæftede filer under skrivefeltet. Tryk knappen tilføj filer, en dialogboks kommer frem hvor i kan vælge et billede ad gangen. Marker billedet og klik åbn. Et grønt flueben fortæller at filen er korrekt tilføjet, et gult advarselstrekant fortæller at filen er for stor. Tjek at i har valgt de nedskalerede billeder.
Der kan tilføjes flere billeder pr. indlæg, bare gentag denne process indtil i har tilføjet de ønskede billeder (max. 60 stk pr. indlæg).

Billede

5.) Skriv jeres indlæg færdigt og tryk Udfør. Billederne vises i bunden af indlægget. Ønsker i at placere billedet et bestemt sted i indlægget, flyt markøren til det ønskede sted og benyt Placer inline knappen.

Besvar

Tilbage til "Vigtig information"