Side 1 af 1

Stor forum oprydning!

: man 9. mar 2015 22:44
af 12V
God aften til alle knallerter!

Morten har udnævnt kreidlerhansen og mig som hjælpe administrator/moderator. Vi har en lille lukket gruppe hvor vi på det seneste har snakket oprydning. Jeg har gennem de sidste uger sat min hjerne i blød og kæmpet mig gennem kategorier og underfora.

Min konklusion er simpel, der er for mange kategorier, for mange underfora, overlapninger og samtidig manglende fora.

Jeg har fundet samme slags indlæg på tværs af forummet, tekniske knallert spørgsmål over det hele. I salgsfora, vigtig information, projekt fremvisninger osv. Samme med salgs annoncer, der har været kategorier til nogle mærker, andre havde ingen, og igen - indlæg spredt i alle mulige diskussions fora. Brugerne kan ikke finde ud af at vælge den rigtige placering, det har jeg selv ofte bøvlet med.

Der bliver gjort noget ved det nu! Vi har oprettet en "Handel" kategori, denne indeholder underfora som skulle dække alle behov. De ligger nede i bunden af start siden, se dem her:
viewforum.php?f=128

Her skal alt handel foregå, salg, køb, bytte, ydelser, henvisninger til eksterne annoncer. Der er ingen salgs kategorier i underfora mere.

Jeg er klar over at flytningen af FS1 annonce indhold giver lidt rod, da emnet ofte ikke indeholder FS1. Det er kun et problem i overgangen, ved ny oprettelse af annoncer kan man lave et mere specifikt emne.

Handels reglerne bliver opdateret så de passer til det nye layout, der vil også ske mere oprydning løbende. Jeg så mange gamle annoncer under flytningen, i må gerne markere emner med "slettes" hvis de ikke er relevant mere. Jeg vil yderlige foreslå moderator teamet, at aktivere automatisk sletning, hvis der ikke har været aktivitet på et emne efter X antal mdr/år. Så sparer vi moderatorer en del arbejde. Men det er fortsat vigtigt at markere at en annonce er "færdig" så andre brugere ikke spørger forgæves.

Det var første step, vi er allerede ved at diskutere en ny struktur til mærke foraerne. I kan glæde jer til bredere dækkende fora i et "fladere" layout (ikke så mange undermenuer), så i gamle og nye brugere ikke er i tvivl hvor emner hører hjemme.

Håber det bringer glæde :)

Re: Stor forum oprydning!

: tirs 10. mar 2015 06:47
af claus olieklud
hejsa... det lyder rigtigt godt med den oprydning - det lader til at det gavner forum at der er blevet indsat et par aktive hjælpere, således der bliver pustet noget frisk energi i dette herlige knallertforum.

hilsen olieklud

Re: Stor forum oprydning!

: tirs 10. mar 2015 08:10
af kreidlerhansen
Emnet har været oppe at vende nogle gange, hvor vandene blev delt... som altid.
Uanset hvad, er omstruktureringen altså lige rigtig og forkert på samme tid, så hvorfor ikke?

Inputs er velkomne! Det er stadig et fællesskab og ikke et diktatur. :hihi

Lige nu savner vi forslag til bl.a. fotos/billeder eller lignende til hver kategori. Primært for at maksimere overskueligheden og sekundært for at bryde med den lidt kedelige brugerflade.

Re: Stor forum oprydning!

: tirs 10. mar 2015 16:32
af 12V
Der er en sket en masse igen siden i går!

Der var mange kategorier der overlappede, jeg har fundet samme indhold spredt over 3-4 forskellige fora. Det er der så vidt muligt ryddet op i nu, med skarpere afgrænsninger. Det skal ses som en hjælp til at placere emner det rigtige sted, ikke som en restriktion.

Der er kommet nye knallert grupper, og indhold har jeg sorteret manuelt. Det hele er inddelt i knallert regioner, og til sidst en åben knallert gruppe hvor man kan snakke om generelle emner som ikke er specifik for et enkelt mærke. Kom gerne med kommentarer til dette, dækker det alt eller savner i en kategori til at placere jeres diskussioner?
Ideen med det hele er at holde det hele nede på en simpelt niveau, så man ikke står med flere mulige forum kandidater til ens indlæg.

Vi arbejder på at få noget grafik/logo/billeder på de enkelte fora/kategorier, for at give det hele et pift og nemmere navigering.

Lad os høre hvordan jeres oplevelse er! :)

Næste opgave, rydde op i "frit forum". Der ligger rigtig mange guldkorn som er knallert relevante og fortjener en plads i en korrekt kategori. "Frit forum / off topic" er i mine øjne alt det der ikke er knallert relateret, snak om gårsdagens TV program, hvad det gav til aftensmad, hygge, jokes osv. :)

Re: Stor forum oprydning!

: tirs 10. mar 2015 20:30
af Morten - Webmaster
Flot arbejde Carsten, dejligt med et friskt indspark !

Re: Stor forum oprydning!

: tirs 10. mar 2015 22:50
af SigSauer
Super godt arbejde, svende :-)

Re: Stor forum oprydning!

: ons 11. mar 2015 18:46
af Allan M
Super! Tak for indsatsen.

Re: Stor forum oprydning!

: ons 11. mar 2015 18:49
af Nikolaj Y
Det ser skisme godt ud drenge! ;)

Re: Stor forum oprydning!

: ons 11. mar 2015 19:06
af Lars J
God ide og godt arbejde :(y)

Re: Stor forum oprydning!

: tors 12. mar 2015 13:21
af 12V
Så er der ved at være styr på det basale. Har ryddet mere op og lavet ikoner/grafik til de forskellige fora. Håber det hjælper med overskueligheden.

Det næste må være reviderede regelsæt så de rigtige kategorier benyttes fremover. De skulle gerne være selvforklarende, prøv og kør nogle scenarier i hovedet og se på forsiden om i kan finde den rette kategori til jeres emne. Vi hører gerne hvad i kommer frem til.

FS1 delen er som den plejer, der er sket minimal på den front indtil videre. Ved ikke om i FS1 gutter synes den trænger, eller om i er fint tilfredse?

Re: Stor forum oprydning!

: fre 13. mar 2015 15:55
af Poul-Erik A.
Hej Carsten. Flot arbejde og kunne jeg evt. be' om at blive slettet for motorblok FS1-401028 under "Søg efter - og registrér selv dine stel, motorer nøgler/låse" ? På forhånd tak. :-)

Re: Stor forum oprydning!

: fre 13. mar 2015 16:13
af 12V
Tak! :)

Der skal vi lige have Morten på banen, den funktion kender jeg ikke endnu, jeg har skrevet til ham.