Boks Tester til platin justering

Her kan du skrive hvad du har lyst til, bare du overholder retningslinierne for forummet. Knallert emner bedes så vidt muligt placeres i en anden relevant kategori.
Besvar
Bravo23
Helt ny i flokken
Indlæg: 3
Tilmeldt: man 17. jul 2017 22:41
Kontakt:

Boks Tester til platin justering

Indlæg af Bravo23 » tirs 18. jul 2017 22:41

Hej nogen der skulle ligge inde med diagram til boks/tester når man skal justere platiner - mener en Niels herinde har lagt den op kan dog ikke finde den. Vh Peter

claus olieklud
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 2164
Tilmeldt: tirs 3. mar 2009 01:42
Kontakt:

Re: Boks Tester til platin justering

Indlæg af claus olieklud » ons 19. jul 2017 08:51

hej...

det er egentlig bare en gennemgangstester, det der gør den lidt avanceret er at signalet skal være pulserende/vekselspænding.
det skyldes at både fødespole og evt tændspolens primærside nærmest gør en kortslutning i sig selv såfremt der testes med jævnspænding.
alt i et mekanisk knallert tændingsanlæg er jo parallelt koblet, hvilket gør at den ohmske værdi kun varierer med nogle få ohm ift åben/lukket platin, altså såfremt der måles med jævnstrøm - er målesignalet i stedet pulserende/vekselspænding, ja da udviser spolerne stigende ohmsk modstand i takt med stigende frekvens, derfor bliver den ohmske forskel større ift åben/lukket platin når der anvendes vekselstrøm som testsignal.
du kan prøve dig lidt frem med hensyn til testsignalets frekvens - jeg vil gætte på fra nogle få kHz til måske 5-6 kHz vil være passende, kommer du væsentlig højere i frekvens vil kondensatoren begynde at blive ledende i stedet.
kondensatoren er jo også parallelt koblet lige som alt andet i et simpelt mekanisk knallert tændingsanlæg, og idet en kondensator udviser modsatte ohmske egenskaber end en spole ( ohmsk modstand falder i takt med stigende frekvens ), ja da er alt for høj frekvens lige så uønsket som jævnspænding... derfor bør din signalgenerator arbejde med moderat frekvens fx et sted imellem 2-10 kHz.

du kan såment bygge en simpelt amv, evt med justerbar frekvens - denne vil fungere fint som tester til platinjustering på fx en Yamaha 4 gear eller en puch - den kan du nemt konstruere med lysdiode og en lille højtaler eller busser, således får du både lys & lyd, ganske lige som den niels fup har lavet så mange af til knallertforum`s brugere.

hilsen olieklud

Bravo23
Helt ny i flokken
Indlæg: 3
Tilmeldt: man 17. jul 2017 22:41
Kontakt:

Re: Boks Tester til platin justering

Indlæg af Bravo23 » ons 19. jul 2017 20:42

Hej Olieklud

Noget du har et diagram på så jeg lave en ? Fin beskrivelse du har lavet takker jeg for . Vh Peter

Besvar

Tilbage til "Frit Forum - Off Topic"