Platinafstand..?

Her kan du spørge om hvad som helst omkring Yamaha FS1.
Besvar
Brugeravatar
kim.bjoern
Stor knallert
Indlæg: 120
Tilmeldt: søn 5. okt 2008 23:19
Kontakt:

Platinafstand..?

Indlæg af kim.bjoern » tirs 19. jan 2010 23:12

Hej! Så fik jeg endelig startet seneste motorprojekt.

- motoren var samlet af rester. Øjensynlig gode rester, men jeg kendte ikke deres historie, eller hvorfor de var "løse".

Så, alle fejlmuligheder var åbne. Jeg havde gnist - ikke kæmpestor, men synes OK, membranen var 99% "sugetæt", karburator ultra-renset, tændspole, tændrør og hætte var nye (men det er jo ingen garanti).

Nu har føret jo ikke ligefrem været til skubberi, så jeg blev stædig, og ville starte kræet i værkstedet.

Alle dele blev gået igennem igen og igen, og jeg kunne ikke finde komponent fejl. Platinafstand blev prøvet mellem 0,3 og 0,5 - uden forskel. Den fik snaps og æter - ingen effekt (dog, en enkelt lille forbrænding - uden på motoren :-), skiftede til en helt anden tænding, ingen forskel, skiftede karburator, ingen forskel...

:evil:

Så tænkte jeg; en af Niels's udmærkede guides! Var der noget med, at man måler modstanden over fødespolen - og kan se hvornår platinerne åbner!! Og her var noget galt! Ved 0,3mm afstand brød platinerne ~15 grader før top, og hvis jeg indstillede platinerne til at bryde 1~2mm før top, var platinafstanden næsten ikke målbar med søgerblad.

- Men den startede!

Nu er spørgsmålet, kan det mon være fordi platinerne har været bøjet, så geometrien ikke passer! Jeg gav den faste del et lille slag. Nu er der 0,35mm afstand og tænding er fin.

- så skal jeg finde den rigtige strålespids når føret er til det.

:wink: Kim Bjørn

Besvar

Tilbage til "Hvordan / Hvilken / Hvorfor.. om Yamaha"