Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Her kan du spørge om hvad som helst omkring Yamaha FS1.
se11el6ka6
Junior knallert
Indlæg: 33
Tilmeldt: lør 8. okt 2016 10:36

Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf se11el6ka6 » fre 18. maj 2018 08:09

Hej knallertforum jeg har en knallert der efter at have fået prygl har svært ved at starte. Når man prøver at starte den så går den igang første eller anden gang
Man træder på den, men så går den ud.
Den står godt i tænding og kører 46-47 på lige vej, målt på gps lovligt (dog med 13 tands.) når jeg skifter tændrør starter den perfekt, men kun i et par dage. Jeg kører men 4% fuldsyntetisk olie. Hvad kan det være?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Brugeravatar
12V
Moderator
Indlæg: 2536
Tilmeldt: ons 24. mar 2010 01:01
Kontakt:

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf 12V » fre 18. maj 2018 10:12

Varm motor kræver for det meste at man giver en smule gas, ca 1/8-1/4 på gas grebet. Gør du det?

Bliver det værre eller bedre af at prøve med choker?

Hvordan ser tændrøret ud når du skifter den? Og hvad varmetal kører du med?

4% fuldsyntetisk er for meget, FS1 er ret sart overfor for meget olie på tændrøret, eller forkert fed blanding. Noget en af mine makkere har bøvlet med i lang tid.
mvh. Carsten - 12V.dk - SmallPistons.dk

Vejledning til upload af billeder, klik her.
Ny 2016 udgave, det har aldrig været nemmere!

se11el6ka6
Junior knallert
Indlæg: 33
Tilmeldt: lør 8. okt 2016 10:36

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf se11el6ka6 » fre 18. maj 2018 10:50

Det lyder lidt ligsom når kondensatoren er gået, men det går over når den kommer igennem gearene.
Og det med olien er det bedre med 4% semisyntetisk? Eller mineralsk?
Men den kører super godt når den er varm.



Sent from my iPhone using Tapatalk

se11el6ka6
Junior knallert
Indlæg: 33
Tilmeldt: lør 8. okt 2016 10:36

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf se11el6ka6 » fre 18. maj 2018 11:46

Hvordan sætter man en video ind?


Sent from my iPhone using Tapatalk

se11el6ka6
Junior knallert
Indlæg: 33
Tilmeldt: lør 8. okt 2016 10:36

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf se11el6ka6 » fre 18. maj 2018 11:58

Jeg kørte med ngk b6hs og skiftede til et champion som har samme varmetal.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Brugeravatar
12V
Moderator
Indlæg: 2536
Tilmeldt: ons 24. mar 2010 01:01
Kontakt:

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf 12V » fre 18. maj 2018 12:05

2% fuld syntetisk er fint.

Og hvordan ser tændrør ud, når den ikke vil starte ordentlig?

Video kan du uploade på f.eks Youtube og så linke hertil.

Har du tjekket kondensatoren? En svag gnist forårsaget af et svagt tændings system har ofte problemer i varm tilstand og ved lave omdrejninger.
mvh. Carsten - 12V.dk - SmallPistons.dk

Vejledning til upload af billeder, klik her.
Ny 2016 udgave, det har aldrig været nemmere!

se11el6ka6
Junior knallert
Indlæg: 33
Tilmeldt: lør 8. okt 2016 10:36

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf se11el6ka6 » fre 18. maj 2018 12:11

Sidst jeg tjekkede var gnisten lilla, og der var ikke gnister ved platinet.
Jeg prøver lige at få en video af det.


Sent from my iPhone using Tapatalk

se11el6ka6
Junior knallert
Indlæg: 33
Tilmeldt: lør 8. okt 2016 10:36

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf se11el6ka6 » fre 18. maj 2018 12:15


se11el6ka6
Junior knallert
Indlæg: 33
Tilmeldt: lør 8. okt 2016 10:36

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf se11el6ka6 » fre 18. maj 2018 12:18

Jeg har kørt 3000km med en thansen tændspole kan det være det?


Sent from my iPhone using Tapatalk

se11el6ka6
Junior knallert
Indlæg: 33
Tilmeldt: lør 8. okt 2016 10:36

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf se11el6ka6 » fre 18. maj 2018 14:17

Jeg tager et billede af tændrøret efter den har fået tæv.


Sent from my iPhone using Tapatalk

se11el6ka6
Junior knallert
Indlæg: 33
Tilmeldt: lør 8. okt 2016 10:36

Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf se11el6ka6 » fre 18. maj 2018 15:14

Jeg kikkede på gnisten, og den var meget svag. Hvad kan det være der laver ballade tændspolen eller føde spolen?


Sent from my iPhone using Tapatalk

se11el6ka6
Junior knallert
Indlæg: 33
Tilmeldt: lør 8. okt 2016 10:36

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf se11el6ka6 » fre 18. maj 2018 15:31

Billede


Sent from my iPhone using Tapatalk

Brugeravatar
12V
Moderator
Indlæg: 2536
Tilmeldt: ons 24. mar 2010 01:01
Kontakt:

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf 12V » fre 18. maj 2018 16:48

Sådan en motorgang har jeg også haft, flere gange.

Der har både været kondensatorer, platiner og tændspoler på menuen. Og ikke på samme tid.

T-Hansen tændspolen er kendt for at være skyld i mange problemer, jeg stoler ikke et sekund på den.
Fødespolen er ret robust, jeg har ikke haft en defekt.

Gnisten skal være kraftig hvid/blå, måler man direkte på ledningen (afisoler lidt), så skal den trække minimum 6 mm gnist i fri luft, mod stel på motoren.
mvh. Carsten - 12V.dk - SmallPistons.dk

Vejledning til upload af billeder, klik her.
Ny 2016 udgave, det har aldrig været nemmere!

claus olieklud
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 2161
Tilmeldt: tirs 3. mar 2009 01:42

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf claus olieklud » søn 20. maj 2018 01:19

hej.

hvordan tæver man en lovlig Yamaha med 13 tands ? he he

tændrøret ser mistænkeligt rent ud, det kan ikke være mange øjeblikke gammelt.

tror der er blevet nævnt hvad der er værd at nævne - helt klart et tændingsproblem.

om det er overslag i tændspole eller platiner/kondensator, det finder man kun ud af ved at prøve sig frem.

hilsen olieklud

se11el6ka6
Junior knallert
Indlæg: 33
Tilmeldt: lør 8. okt 2016 10:36

Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf se11el6ka6 » søn 20. maj 2018 01:27

Det er bare lidt mærkeligt, den gør det når den er kold og når man holder og venter i et lyskryds begynder den at hakke efter 20 sekunder. Men den kører super godt når den kører med fuld gas. Nå men jeg må igang med at fejlfinde. Tak for jeres vejledning :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

se11el6ka6
Junior knallert
Indlæg: 33
Tilmeldt: lør 8. okt 2016 10:36

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf se11el6ka6 » søn 20. maj 2018 01:30

Tændrøret har også kun kørt 15km


Sent from my iPhone using Tapatalk

Brugeravatar
Poul-Erik A.
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 1990
Tilmeldt: søn 21. okt 2007 10:20

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf Poul-Erik A. » søn 20. maj 2018 13:12

se11el6ka6 skrev:Det er bare lidt mærkeligt, den gør det når den er kold og når man holder og venter i et lyskryds begynder den at hakke efter 20 sekunder. Men den kører super godt når den kører med fuld gas. Nå men jeg må igang med at fejlfinde. Tak for jeres vejledning :)

Hvis jeg forstår det ret, er denne fejl en velkendt klassiker, der vistnok skyldes ophobning af benzin i membranhuset i tomgang (der kan minde om en drukning) og fortager sig efter få sekunder med gasgivning.


Sent from my iPhone using Tapatalk
M.v.h. Poul-Erik A. "Selv det ringeste værktøj & instrumenter er bedre end slet ingen..."

Yamaha FS1 K SS 1974 (eftermont. autolube)
Yamaha FS1 K SS 1974 (een ejer)
Yamaha FS1 DX 1977 (JT1 drejeventil + autolube + forsøgstun)
Yamaha FS1 K 1978 (Solgt)

VW Polo 6N 1997

Puch Maxi K 1976 (overtaget fra sønnike)

BFC Stafette 1954 (under restaurering)

BM Terrier 425 1956 (4 cyl. benzintraktor)
Deutz D30 1960 (2 cyl. dieseltraktor)

se11el6ka6
Junior knallert
Indlæg: 33
Tilmeldt: lør 8. okt 2016 10:36

Re: Fs1 kører perfekt, men har svært ved at starte efter den har været varm

Indlægaf se11el6ka6 » ons 6. jun 2018 16:52

Fejlen er fundet! Det var tændspolen,
Så er den frisk igen. Men jeg nåede at skifte platiner inden jeg fandt ud af det.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Tilbage til "Hvordan / Hvilken / Hvorfor.. om Yamaha"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 8 gæster