Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Her spørger du hvis du har elektriske problemer eller spørgsmål til det oprindelige & originale elektriske system på din Yamaha
Brugeravatar
Ryholl
Stor knallert
Indlæg: 164
Tilmeldt: ons 9. dec 2009 20:09

Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf Ryholl » tors 10. mar 2011 17:50

Jeg er igang med at renovere min yamaha
der sidder thansen ledningsnet på, og det er samlet efter fups guide :bravo ( god guide)
der er intet lys på når den er startet, og der er ikke gnist på når den står i 1 hak ?, så jeg troede at tændingslåsen var defekt, så jeg har købt en sprit ny tændingslås, fra benny :bravo
men det er samme historie :crying
er der nogen der ved hvad der kan / er galt ? :(y)
16 år, kæmpe fan af fs1'en
Blå Puch Maxi
Atv 200cc solgt :(
Yamaha fs1 1978 "projekt airbrush" under renovation
Rød Mobylette, vil ikke starte :(
Thumpstar road ripper 50cc, EU45knallert
Xmotos 2010
Mange reservedele haves spørg hvis du mangler noget :D http://scootergalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=66584
Højglanspolerer også
Mvh Ryholl

Brugeravatar
FS1originalen
Knallert Mester
Indlæg: 3897
Tilmeldt: tors 13. mar 2008 21:23

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf FS1originalen » tors 10. mar 2011 18:37

Det med tændingen burde faktisk slet ikke kunne lade sig gøre (hvis jeg forstår det ret så kan den tænde på trin 2)????

Sort/hvid ledning KAN ikke monteres forkert - den går i 4stik både ved motoren og i lygtehuset.
Sort ledning fra tændingslåsen skal til stel for at du kan slukke motoren.

Prøv lige at afmontere den sorte stelledning fra tændingslåsen. Så skal du have gnist hele tiden - også når tændingslåsen er slukket. Er der ikke det, så må der være noget der er samlet forkert et andet sted :oops:

Der er 2 ting du lige skal være ekstra opmærksom på:
1. Har du monteret omdrejningstæller så prøv at afmontere ALLE ledninger til den og se om du kan få resten til at virke.
2. Har du en af tantens baglygter så prøv at koble den fra (blå ledning inde ved batteriet). Der har jeg jævnligt set problemer fordi midterpolen i lygten kortslutter til stel.

Lad os høre hvordan disse forsøg falder ud. God fornøjelse...

Erik
Hellere ha styr på lortet end lort på styret!!!

Yamaha FS1. Grøn, 1975, original stand, urestaureret.
Yamaha FS1 K1. Gul, 1976, genopbygget fra ingenting.
Yamaha FS1. Mandarin orange, 1972, som original, genopbygget.
Yamaha FS1 Rød, 1978, som original, genopbygget.
Yamaha FT1, 1971. Diesella 1954. Honda Amigo 1970, Yamaha Passola.

Brugeravatar
Frandsen
Gummi rocker
Indlæg: 848
Tilmeldt: fre 1. aug 2008 19:59

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf Frandsen » tors 10. mar 2011 18:46

en anden ting jeg har oplevet med thansen´s skrammel er fatningerne til speedometer og omd.tæller kan være defekte. hvis det er det du har på
der kan være byttet om på frigears ledning og lys og selve + ledningen til pæren kan røre ved stel
Mvh
Frandsen

Brugeravatar
Ryholl
Stor knallert
Indlæg: 164
Tilmeldt: ons 9. dec 2009 20:09

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf Ryholl » tors 10. mar 2011 21:23

FS1originalen skrev:Det med tændingen burde faktisk slet ikke kunne lade sig gøre (hvis jeg forstår det ret så kan den tænde på trin 2)????

Sort/hvid ledning KAN ikke monteres forkert - den går i 4stik både ved motoren og i lygtehuset.
Sort ledning fra tændingslåsen skal til stel for at du kan slukke motoren.

Prøv lige at afmontere den sorte stelledning fra tændingslåsen. Så skal du have gnist hele tiden - også når tændingslåsen er slukket. Er der ikke det, så må der være noget der er samlet forkert et andet sted :oops:

Der er 2 ting du lige skal være ekstra opmærksom på:
1. Har du monteret omdrejningstæller så prøv at afmontere ALLE ledninger til den og se om du kan få resten til at virke.
2. Har du en af tantens baglygter så prøv at koble den fra (blå ledning inde ved batteriet). Der har jeg jævnligt set problemer fordi midterpolen i lygten kortslutter til stel.

Lad os høre hvordan disse forsøg falder ud. God fornøjelse...

Erik

Jeg har ikke omdr tæller på
Men jeg har desværre en tante lygte pp :crying
Men jeg prøver og mange mange gange tak for hjælpen :bravo
16 år, kæmpe fan af fs1'en
Blå Puch Maxi
Atv 200cc solgt :(
Yamaha fs1 1978 "projekt airbrush" under renovation
Rød Mobylette, vil ikke starte :(
Thumpstar road ripper 50cc, EU45knallert
Xmotos 2010
Mange reservedele haves spørg hvis du mangler noget :D http://scootergalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=66584
Højglanspolerer også
Mvh Ryholl

Brugeravatar
FS1originalen
Knallert Mester
Indlæg: 3897
Tilmeldt: tors 13. mar 2008 21:23

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf FS1originalen » tors 10. mar 2011 21:36

Tantelygten kan laves, men prøv nu bare at afmontere og se om forlyset virker - så har du da lokaliseret fejlen...

Erik
Hellere ha styr på lortet end lort på styret!!!

Yamaha FS1. Grøn, 1975, original stand, urestaureret.
Yamaha FS1 K1. Gul, 1976, genopbygget fra ingenting.
Yamaha FS1. Mandarin orange, 1972, som original, genopbygget.
Yamaha FS1 Rød, 1978, som original, genopbygget.
Yamaha FT1, 1971. Diesella 1954. Honda Amigo 1970, Yamaha Passola.

Brugeravatar
Ryholl
Stor knallert
Indlæg: 164
Tilmeldt: ons 9. dec 2009 20:09

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf Ryholl » fre 11. mar 2011 15:01

Frandsen skrev:en anden ting jeg har oplevet med thansen´s skrammel er fatningerne til speedometer og omd.tæller kan være defekte. hvis det er det du har på
der kan være byttet om på frigears ledning og lys og selve + ledningen til pæren kan røre ved stel

Det er de samme som sad på før jeg renoverede den
Det enste jeg har skiftet ud er ledningsnettet og baglygte :whew
16 år, kæmpe fan af fs1'en
Blå Puch Maxi
Atv 200cc solgt :(
Yamaha fs1 1978 "projekt airbrush" under renovation
Rød Mobylette, vil ikke starte :(
Thumpstar road ripper 50cc, EU45knallert
Xmotos 2010
Mange reservedele haves spørg hvis du mangler noget :D http://scootergalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=66584
Højglanspolerer også
Mvh Ryholl

Brugeravatar
Ryholl
Stor knallert
Indlæg: 164
Tilmeldt: ons 9. dec 2009 20:09

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf Ryholl » fre 11. mar 2011 16:16

FS1originalen skrev:Tantelygten kan laves, men prøv nu bare at afmontere og se om forlyset virker - så har du da lokaliseret fejlen...

Erik

Jeg har prøvet de to andre ting
Og der var gnist med den sorte ledning pillet af
Men når tændingslåsen står i position 1 er der hverken gnist eller andet
I hak to er der gnist og den kan starte
Er der nogen ledninger der skal eller ikke skal være stel på
Fordi der er tre ledninger som går ud til forlygte fatningen og den ene stel ledning har stel og det han den der kommer fra grebet også ?
Er det korrekt at det skal være sådan
Ps jeg er MEGET blank når det kommer til ledninger og el :whew
16 år, kæmpe fan af fs1'en
Blå Puch Maxi
Atv 200cc solgt :(
Yamaha fs1 1978 "projekt airbrush" under renovation
Rød Mobylette, vil ikke starte :(
Thumpstar road ripper 50cc, EU45knallert
Xmotos 2010
Mange reservedele haves spørg hvis du mangler noget :D http://scootergalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=66584
Højglanspolerer også
Mvh Ryholl

Brugeravatar
Yamaha FS1 50SS
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 2860
Tilmeldt: man 8. okt 2007 21:03
Kontakt:

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf Yamaha FS1 50SS » fre 11. mar 2011 17:40

Ryholl skrev:
FS1originalen skrev:Tantelygten kan laves, men prøv nu bare at afmontere og se om forlyset virker - så har du da lokaliseret fejlen...

Erik

Jeg har prøvet de to andre ting
Og der var gnist med den sorte ledning pillet af
Men når tændingslåsen står i position 1 er der hverken gnist eller andet
I hak to er der gnist og den kan starte
Er der nogen ledninger der skal eller ikke skal være stel på
Fordi der er tre ledninger som går ud til forlygte fatningen og den ene stel ledning har stel og det han den der kommer fra grebet også ?
Er det korrekt at det skal være sådan
Ps jeg er MEGET blank når det kommer til ledninger og el :whew



du har nok brugt forkerte farver,,, chokoladebrun og dark brun er ikke det samme den lille farve nuance snyder mange og den sorte er heller ikke bare sort der er også en med hvid streg ,,, er der ikke en split tegnig her på forum hvor man kan afkode farverne og kan fælge den fra tændings anlæg ,,, osv til kontakterne ????
A bad day in the Yamaha garage are better than a good day at work,,,,

besøg også vores hjemmeside,,,, http://www.dorte-johnny.dk/index.html ,,,,

Mennesker er de eneste levende væsner som er dumme nok til at opfinde ting ,,, som kan udryde alle mennesker på jorden ,,,,

,,,Hav en forsat god dag,,,

,,, Mvh Johnny S. ,,,

Brugeravatar
Yamaha FS1 50SS
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 2860
Tilmeldt: man 8. okt 2007 21:03
Kontakt:

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf Yamaha FS1 50SS » fre 11. mar 2011 17:46

Ned midt på siden er der et skema med bogstavs angivning og en tabel med hvad de sammensatte bogstaver giver i farve på ledningerne ,, BR/W lig brun med hvid streg foreks. ,,,

viewtopic.php?f=17&t=504
A bad day in the Yamaha garage are better than a good day at work,,,,

besøg også vores hjemmeside,,,, http://www.dorte-johnny.dk/index.html ,,,,

Mennesker er de eneste levende væsner som er dumme nok til at opfinde ting ,,, som kan udryde alle mennesker på jorden ,,,,

,,,Hav en forsat god dag,,,

,,, Mvh Johnny S. ,,,

Brugeravatar
FS1originalen
Knallert Mester
Indlæg: 3897
Tilmeldt: tors 13. mar 2008 21:23

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf FS1originalen » fre 11. mar 2011 18:19

Du får lige en PB.

Erik
Hellere ha styr på lortet end lort på styret!!!

Yamaha FS1. Grøn, 1975, original stand, urestaureret.
Yamaha FS1 K1. Gul, 1976, genopbygget fra ingenting.
Yamaha FS1. Mandarin orange, 1972, som original, genopbygget.
Yamaha FS1 Rød, 1978, som original, genopbygget.
Yamaha FT1, 1971. Diesella 1954. Honda Amigo 1970, Yamaha Passola.

Brugeravatar
strynboen
Knallert Mester
Indlæg: 7467
Tilmeldt: tors 10. jan 2008 17:50

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf strynboen » fre 11. mar 2011 18:45

nu har du vel ikke fået en af de nye forkerte ensrtettere fra taivansen
Vedhæftede filer
ensretter.jpg
ensretter.jpg (1.92 KiB) Vist 4599 gange
rigtige mænd har mange knallerter,,og mc"er..og traktore....

sendt fra min dora senil telefon...nu fra langeland..men hedder stadig strynboen

Brugeravatar
Ryholl
Stor knallert
Indlæg: 164
Tilmeldt: ons 9. dec 2009 20:09

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf Ryholl » lør 12. mar 2011 08:52

strynboen skrev:nu har du vel ikke fået en af de nye forkerte ensrtettere fra taivansen

Jeg har en esretter fra tanten, men den er helt flad ikke lige som den der
:teeth2
16 år, kæmpe fan af fs1'en
Blå Puch Maxi
Atv 200cc solgt :(
Yamaha fs1 1978 "projekt airbrush" under renovation
Rød Mobylette, vil ikke starte :(
Thumpstar road ripper 50cc, EU45knallert
Xmotos 2010
Mange reservedele haves spørg hvis du mangler noget :D http://scootergalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=66584
Højglanspolerer også
Mvh Ryholl

Brugeravatar
Ryholl
Stor knallert
Indlæg: 164
Tilmeldt: ons 9. dec 2009 20:09

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf Ryholl » lør 12. mar 2011 09:14

]


du har nok brugt forkerte farver,,, chokoladebrun og dark brun er ikke det samme den lille farve nuance snyder mange og den sorte er heller ikke bare sort der er også en med hvid streg ,,, er der ikke en split tegnig her på forum hvor man kan afkode farverne og kan fælge den fra tændings anlæg ,,, osv til kontakterne ????[/quote]

Jeg har taget det sorte m hvid streg/ den som sidder i multi stikket
Og jeg har lige tjekket farverne der går et stik frå tændingslåsen som er brunt
Og der komr et fra ledningsnettet det fra el nettet er til blinklys mens det fra tændingslås skal sluttes sammen med en lednings fra horn og den brune fra instrument lys
Er det ikke korrekt ? :hihi
16 år, kæmpe fan af fs1'en
Blå Puch Maxi
Atv 200cc solgt :(
Yamaha fs1 1978 "projekt airbrush" under renovation
Rød Mobylette, vil ikke starte :(
Thumpstar road ripper 50cc, EU45knallert
Xmotos 2010
Mange reservedele haves spørg hvis du mangler noget :D http://scootergalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=66584
Højglanspolerer også
Mvh Ryholl

Brugeravatar
Ryholl
Stor knallert
Indlæg: 164
Tilmeldt: ons 9. dec 2009 20:09

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf Ryholl » lør 12. mar 2011 09:16

Og den brune m hvis streg har jeg tilsluttet den brune m hvid streg dom kommer fra konsollen til blinklys
16 år, kæmpe fan af fs1'en
Blå Puch Maxi
Atv 200cc solgt :(
Yamaha fs1 1978 "projekt airbrush" under renovation
Rød Mobylette, vil ikke starte :(
Thumpstar road ripper 50cc, EU45knallert
Xmotos 2010
Mange reservedele haves spørg hvis du mangler noget :D http://scootergalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=66584
Højglanspolerer også
Mvh Ryholl

Brugeravatar
Yamaha FS1 50SS
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 2860
Tilmeldt: man 8. okt 2007 21:03
Kontakt:

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf Yamaha FS1 50SS » lør 12. mar 2011 11:08

Ryholl skrev:Og den brune m hvis streg har jeg tilsluttet den brune m hvid streg dom kommer fra konsollen til blinklys



Vær lige opmærksom på at du har en lys brun,,, en mørk brun og en brun med hvid streg i ledningsnettet ,,, farve forskellen på den lyse og den mørke brune kan være meget lille så man får dem byttet om ,,,
A bad day in the Yamaha garage are better than a good day at work,,,,

besøg også vores hjemmeside,,,, http://www.dorte-johnny.dk/index.html ,,,,

Mennesker er de eneste levende væsner som er dumme nok til at opfinde ting ,,, som kan udryde alle mennesker på jorden ,,,,

,,,Hav en forsat god dag,,,

,,, Mvh Johnny S. ,,,

Brugeravatar
FS1originalen
Knallert Mester
Indlæg: 3897
Tilmeldt: tors 13. mar 2008 21:23

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf FS1originalen » lør 12. mar 2011 19:16

Jeg tror bare vi skal sige at "nu er den ged barberet" :teeth2
Var omkring Ryholl på vej hjem fra Fredericia, og det kunne få selv en garvet til at klø sig et par gange i nakken før vi kom på sporet!

Nedblændingskontakten lavede simpelthen en kortslutning. Det skyldes at der manglede en lille fiberplade imellem U pladen og fjederen inde i selve kontakten...
Men hvordan det kan gøre at der kun er tænding på i trin2 vil jeg stadig sidde og undre mig over på plejehjemmet om 40 år :oops:

Erik
Hellere ha styr på lortet end lort på styret!!!

Yamaha FS1. Grøn, 1975, original stand, urestaureret.
Yamaha FS1 K1. Gul, 1976, genopbygget fra ingenting.
Yamaha FS1. Mandarin orange, 1972, som original, genopbygget.
Yamaha FS1 Rød, 1978, som original, genopbygget.
Yamaha FT1, 1971. Diesella 1954. Honda Amigo 1970, Yamaha Passola.

Brugeravatar
nielsfup
Moderator
Indlæg: 4275
Tilmeldt: søn 7. okt 2007 22:11
Kontakt:

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf nielsfup » lør 12. mar 2011 20:38

Ja nu har jeg lige fintænkt over diagrammet. Og jeg kan ikke se der er er en sammenhæng.
Men somme tider er den nok bare noget man ikke forstår.
Godt i fik den til at køre
// Niels
FS1-DX-78 5Gear MC
FS1-SS -75 under opbygning
Honda Melody Mini ( stjålet )
Suzuki FZ-50

If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bull (W.C. Fields)

Kvalitets reservedele fås på http://shop.yamahafs1.dk/
Tændings indstillings boks kan ses her viewtopic.php?f=68&t=5580

Brugeravatar
Ryholl
Stor knallert
Indlæg: 164
Tilmeldt: ons 9. dec 2009 20:09

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf Ryholl » søn 13. mar 2011 10:06

FS1originalen skrev:Jeg tror bare vi skal sige at "nu er den ged barberet" :teeth2
Var omkring Ryholl på vej hjem fra Fredericia, og det kunne få selv en garvet til at klø sig et par gange i nakken før vi kom på sporet!

Nedblændingskontakten lavede simpelthen en kortslutning. Det skyldes at der manglede en lille fiberplade imellem U pladen og fjederen inde i selve kontakten...
Men hvordan det kan gøre at der kun er tænding på i trin2 vil jeg stadig sidde og undre mig over på plejehjemmet om 40 år :oops:

Erik

Hehe ja det med ingen gnist i hak 1 det var lidt mærkeligt :whew
Men igen mang mange tak for hjælpen :bravo :dust
16 år, kæmpe fan af fs1'en
Blå Puch Maxi
Atv 200cc solgt :(
Yamaha fs1 1978 "projekt airbrush" under renovation
Rød Mobylette, vil ikke starte :(
Thumpstar road ripper 50cc, EU45knallert
Xmotos 2010
Mange reservedele haves spørg hvis du mangler noget :D http://scootergalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=66584
Højglanspolerer også
Mvh Ryholl

Brugeravatar
Yamaha FS1 50SS
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 2860
Tilmeldt: man 8. okt 2007 21:03
Kontakt:

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf Yamaha FS1 50SS » søn 13. mar 2011 10:31

Super Erik,,, dejligt knægten bliver kørende :bravo ,,,

ja det er mærkeligt med punkt 1 i nøglen ikke giver gnist men gør det i punkt 2 ,,, det må næsten være tændingslåsen som der er galt med,,, eller at du tager strømmen til din tænding fra lys punktet ( 2 ) i tændingslåsen ,,, har du ikke et multimeter,,, så du kan "ringe" tændingslåsen igennem,,, og så se om den der kommer ind med strøm til tændingen giver udslag på ledningen fra punkt 1,,, når du stopper motoren sker det ved at ledningen fra punkt 1 bliver koblet til stel,,, det kunne jo også være en fejl montering nede i tændingen ved spolerne,,, evt det røre ved stel dernede
A bad day in the Yamaha garage are better than a good day at work,,,,

besøg også vores hjemmeside,,,, http://www.dorte-johnny.dk/index.html ,,,,

Mennesker er de eneste levende væsner som er dumme nok til at opfinde ting ,,, som kan udryde alle mennesker på jorden ,,,,

,,,Hav en forsat god dag,,,

,,, Mvh Johnny S. ,,,

Brugeravatar
FS1originalen
Knallert Mester
Indlæg: 3897
Tilmeldt: tors 13. mar 2008 21:23

Re: Thansen ledningsnet - intet lys ? :(

Indlægaf FS1originalen » søn 13. mar 2011 10:39

Jamen der er ingen grund til at begynde at måle Johnny... Det hele "blev rigtigt" da lyskontakten blev lavet :hihi

Erik
Hellere ha styr på lortet end lort på styret!!!

Yamaha FS1. Grøn, 1975, original stand, urestaureret.
Yamaha FS1 K1. Gul, 1976, genopbygget fra ingenting.
Yamaha FS1. Mandarin orange, 1972, som original, genopbygget.
Yamaha FS1 Rød, 1978, som original, genopbygget.
Yamaha FT1, 1971. Diesella 1954. Honda Amigo 1970, Yamaha Passola.


Tilbage til "Elektriske problemer & spørgsmål"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster