Fejl på ledningsnettet...

Her spørger du hvis du har elektriske problemer eller spørgsmål til det oprindelige & originale elektriske system på din Yamaha
Thomas Østrup
Junior knallert
Indlæg: 40
Tilmeldt: tirs 3. dec 2013 09:46

Fejl på ledningsnettet...

Indlægaf Thomas Østrup » tirs 20. maj 2014 22:22

Jeg har monteret nyt ledningsnet på min Fs1 76´og fulgt Fups fine vejledning til punkt og prikke. Der er flere problemer:
Batteriet lades fint når tændingslåsen står på trin 1.
Batteriet aflades / lades ikke når tændingslåsen står i trin 2 (lyset tændes men er svagt)
Hornet virker ikke kontinuerligt. Det giver et svagt piv fra sig når der trykkes på kontakten.

Inden batteriet blev monteret var lyset af samme styrke (svagt) mens hornet gav en kontinuerlig lyd svarende til en syg and, dog afstemt af motorens omdrejninger.

Jeg har af lokale patrioter ladet mig fortælle at det er ensretteren der ikke virker, men er ikke overbevist om svaret...

Gode bud ???

/ Thomas.

Brugeravatar
Allan M
Gummi rocker
Indlæg: 837
Tilmeldt: søn 12. aug 2007 00:06

Re: Fejl på ledningsnettet...

Indlægaf Allan M » ons 21. maj 2014 07:43

Havde du ladet batteriet helt op inden montering? En FS1 kan ikke selv lade batteriet op. Med lys på lader den dårligt nok til at holde strøm på batteriet.

Thomas Østrup
Junior knallert
Indlæg: 40
Tilmeldt: tirs 3. dec 2013 09:46

Re: Fejl på ledningsnettet...

Indlægaf Thomas Østrup » ons 21. maj 2014 10:08

Ja - batteriet købt til lejligheden og ladet op hele natten inden montering...

/ Thomas

Brugeravatar
Kim B S
Knallert Mester
Indlæg: 5580
Tilmeldt: fre 25. jan 2008 21:33
Kontakt:

Re: Fejl på ledningsnettet...

Indlægaf Kim B S » ons 21. maj 2014 13:06

Hej Thomas.
Jeg følger lige med i denne tråd, da jeg faktisk har samme problem, og jeg har skiftet ensretter, endda til en af de originale, kombineret med et nyt og nyopladet 4,5 ampære gel-batteri, uden nogen ændring. :o
Hilsen Kim.
Kim B S.

Mine Køretøjer
Yamaha FS1 DX gul årg. 1976, med lidt ekstraudstyr og en del krom.
Yamaha FS1 K1 Special. 2 farvet årg. 1978. nummermatch. Projekt.
Yamaha FS1 SS. Grøn årg. 1973. Projekt som jeg samler dele til i øjeblikket.
Yamaha SA Passola. Gul Årg. 1980.
Yamaha SA Passola. Sort Årg. 1980.
VW Golf 2 1,8 GT. Årg. 1989. Dagligbil.

Thomas Østrup
Junior knallert
Indlæg: 40
Tilmeldt: tirs 3. dec 2013 09:46

Re: Fejl på ledningsnettet...

Indlægaf Thomas Østrup » ons 21. maj 2014 13:16

Så har jeg da i det mindste en lidelsesfælle, om ikke andet :-) Så må det jo være et forholdsvis kendt problem...
Mon ikke der sidder en herinde med en god løsning ?!?

/Thomas

Brugeravatar
Kai
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 1807
Tilmeldt: fre 1. feb 2008 11:10
Kontakt:

Re: Fejl på ledningsnettet...

Indlægaf Kai » ons 21. maj 2014 13:50

Er tilbøjelig til at tro der enten er en fejl i tændingslåsen, eller den grønne og gule ledning på lysspolen er wiret forkert (eller spolen er defekt)

Når alting ellers er i orden kan den sagtens lade batteriet op selv.

Angående hornet: Når batteriet ikke er tilsluttet, får det strøm gennem ensretteren og lyder netop som en "syg and" fordi det kun er gennem 1 diode. Sagt på en anden måde er det pulserende jævnstrøm der kommer ud af den, og hornet kan næsten altid sige "noget"

Det du gør er at lade batteriet helt op og lade det stå 20min så det er faldet til normal hvilespænding. Sætte det til knallerten igen (pil evt multistikket af ned til motoren hvis du har mistanke om at ensretteren er defekt, ellers løber der 6V direkte ned i lysspolen og dræner batteriet) tryk på hornkontakten og justér på den lille 3mm skrue bagpå hornet til det siger højt og klart DYT ! så virker det også når du kører med lyset tændt bagefter.
Hvis ikke du har tid til at lave det rigtigt, hvornår har du så tid til at lave det om ?

Brugeravatar
Poul-Erik A.
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 1968
Tilmeldt: søn 21. okt 2007 10:20

Re: Fejl på ledningsnettet...

Indlægaf Poul-Erik A. » ons 21. maj 2014 16:46

Jeg er helt enig med Kai's teori og ville foretrække at anskaffe en gennemgangsmåler/multimeter til bl.a. test af dioden/ensretteren.
M.h.t. lyssspolen har jeg prøvet at købe en gl. model ankerplade komplet, men sælger gjorde godt nok opmærksom på, at lysspolen var synligt skadet. Men lyset var også markant svagere og det viste sig, at der også var overgang til stel på inderste lag tråd. Da det blev rettet, var lyset normel igen.
M.v.h. Poul-Erik A. "Selv det ringeste værktøj & instrumenter er bedre end slet ingen..."

Yamaha FS1 K SS 1974 (eftermont. autolube)
Yamaha FS1 K SS 1974 (een ejer)
Yamaha FS1 DX 1977 (JT1 drejeventil + autolube + forsøgstun)
Yamaha FS1 K 1978 (Solgt)

VW Polo 6N 1997, der mangler friskt karosseri...

Puch Maxi K 1976 (overtaget fra sønnike)

BFC Stafette 1954 (under restaurering)

BM Terrier 425 1956 (4 cyl. benzintraktor)
Deutz D30 1960 (2 cyl. dieseltraktor)

Brugeravatar
anj
Stor knallert
Indlæg: 166
Tilmeldt: lør 24. nov 2007 11:48

Re: Fejl på ledningsnettet...

Indlægaf anj » ons 21. maj 2014 20:47

kontroller lige at det ikke er bremselys tråden der lyser i baglygten.
lysspolen kan ikke drive 20W +15W +5W
jeg har set ca samme problem hvor det var det der var galt
det er nemt at se forskel på de 2 tråde i baglygtepæren, når altså man lige tager det røde lygte glas af
Anders J

Yamaha FS1-DX 1977 færdig
Yamaha FS1-DX 1978 nu under renovering
Yamaha FS1-K1 1979 til knægten
Garelli Katia 1974 til datteren
Tomos Cross 5 gear 1973
Honda CB 750 F2 supersport 1978
Ford Escort Cabriolet 1.6I 1984

Thomas Østrup
Junior knallert
Indlæg: 40
Tilmeldt: tirs 3. dec 2013 09:46

Re: Fejl på ledningsnettet...

Indlægaf Thomas Østrup » fre 23. maj 2014 09:52

Tak for jeres svar. Jeg prøver det I skriver. ..

Thomas Østrup
Junior knallert
Indlæg: 40
Tilmeldt: tirs 3. dec 2013 09:46

Re: Fejl på ledningsnettet...

Indlægaf Thomas Østrup » fre 30. maj 2014 17:58

Så fik jeg endelig snøvlet mig sammen til at løse problemet.
Det viste sig at jeg HAVDE monteret baglygten således, at det var bremselyset der var aktivt, og da det blev rettet til hjalp det gevaldigt på lysstyrken foran.
Hornet kunne justeres til så det "næsten" lyder normalt på den lille trykskrue bagpå hornet....

OG den lader med lys på. Det var simpelthen bremselyset der snød mig!!!

Tusind tak for de mange svar!!!

Mvh.

Thomas Østrup

Brugeravatar
Kim B S
Knallert Mester
Indlæg: 5580
Tilmeldt: fre 25. jan 2008 21:33
Kontakt:

Re: Fejl på ledningsnettet...

Indlægaf Kim B S » fre 30. maj 2014 20:38

Hej Thomas.
Dejligt at problemet er løst. :bravo Jeg må hellere få tjekket, om jeg har samme problem. :wink:
Hilsen Kim.
Kim B S.

Mine Køretøjer
Yamaha FS1 DX gul årg. 1976, med lidt ekstraudstyr og en del krom.
Yamaha FS1 K1 Special. 2 farvet årg. 1978. nummermatch. Projekt.
Yamaha FS1 SS. Grøn årg. 1973. Projekt som jeg samler dele til i øjeblikket.
Yamaha SA Passola. Gul Årg. 1980.
Yamaha SA Passola. Sort Årg. 1980.
VW Golf 2 1,8 GT. Årg. 1989. Dagligbil.


Tilbage til "Elektriske problemer & spørgsmål"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster

cron