Side 1 af 1

Fejl i tændspole?

: ons 26. jun 2013 20:28
af Nikolaj Y
Hej, i dag har jeg været ved, at rode med lidt knallerter i værkstedet.... :D

Men en ting jeg ikke kunne få til at virke, var tændingen på min Suzuki k50 :roll: Der er strøm fra tændingen, da den viser omkring 12 volt. Hvor jeg målte 12 volt på en fungerende fs1 :teeth2

Okay så er fejlen udelukket der!

Jeg gik så videre til tændspolen (den udvendige i stellet). Spolen er den samme slags som fs1, og jeg tror den er taget fra en på et tidspunkt. Jeg målte i tændrørshætten hvor Suzuki'en kun viste max 50 volt, ved at træde i kickstarten - hvor imod fs1'en viste 120 volt!

Jeg prøvede også at måle ohm'ene - fra møtrik på tændspolen til tændrørshætten. På Suzuki'en viste den 0 kg ohm, mens den på fs1'en viste 9,6 kg ohm?


Jeg vil så høre hvad I mener?? Er tændspolen på Suzukien stået af? Eller måler jeg på noget forkert?

Det skal så siges, at mit måleudstyr nok ikke er det bedste - men det er helt 100 at der er forskel på det målte :)

Re: Fejl i tændspole?

: ons 26. jun 2013 22:21
af Poul-Erik A.
Hej Nikolaj.
Jeg vil godt forsøge med et bud: De målte 9,6 Kohm på FS1 lyder korrekt, men 0 Kohm bringer mig i tvivl om der menes en kortslutning eller "uendelig" modstand ? Begge dele er forkerte målinger, men kan du tvinge instrumentet til at måle i ohm, vil målingen nok være mere "troværdig" ?

Re: Fejl i tændspole?

: tors 27. jun 2013 13:41
af Nikolaj Y
Poul-Erik A. skrev:Hej Nikolaj.
Jeg vil godt forsøge med et bud: De målte 9,6 Kohm på FS1 lyder korrekt, men 0 Kohm bringer mig i tvivl om der menes en kortslutning eller "uendelig" modstand ? Begge dele er forkerte målinger, men kan du tvinge instrumentet til at måle i ohm, vil målingen nok være mere "troværdig" ?


Jeg skal lige forstå dig ret - du mener at jeg skal måle i ohm og ikke kg ohm? :D

Re: Fejl i tændspole?

: tors 27. jun 2013 16:25
af Poul-Erik A.
Faktisk ja, for det lyder "forkert" med 0 Kohm - medmindre instrumentet mener uendelig (afbrudt)...

Re: Fejl i tændspole?

: tors 27. jun 2013 17:20
af strynboen
jeg målte kilo ohm på en defekt tændspole. troede jeg.......det var så lige modstanden i mine fingre jeg målte..for spolen var afbrudt...da jeg fik målt efter...uden at holde på stikbenene på instrumentet

Re: Fejl i tændspole?

: tors 27. jun 2013 18:05
af Poul-Erik A.
strynboen skrev:jeg målte kilo ohm på en defekt tændspole. troede jeg.......det var så lige modstanden i mine fingre jeg målte..for spolen var afbrudt...da jeg fik målt efter...uden at holde på stikbenene på instrumentet


...åh ja, når jeg har gjort det samme, er det som regel i Mohm jeg "selv" måler... :?

Re: Fejl i tændspole?

: tors 27. jun 2013 18:34
af strynboen
ja det er det nok..de pokkers selvælgere ..køre rundt i scalaerne ...ville hellere have et med faste målområder..