Side 1 af 1

Yamaha FS1/TZR Klon

: tirs 29. aug 2017 23:47
af Leo P
Har lagt lidt underdrejet de sidste par måneder men er kommet nogenlunde på højkant igen,så nu er det bare med at komme igang med mit klon projekt :D
Målet var at parre et Yamaha FS1 stel med de alle vitale dele fra en Yamaha TZR 50 med den stærke AM6 motor.Slut resultat er den gerne må ligne en alm.FS1 med en 75-76 tank -metalsidedæksler-sæde-lygtehus-stød,d og hvad der nu kan tilpasses fra den årgang

Startede med at tilpasse motoren i stellet,det krævede en del vinkelsliber svejsen samt anden placering af huller til at monterer motoren.Motoren er ca hævet 4 cm i forhold til de gamle monterings punkter så det er ikke så let at lave men det lykkes til sidst.

Bagsvingeren fra TZR.en skulle der kortes 12 cm af,grunden er at den har mono affjedring og er alt for lang i forhold til FS1 stellet.
Så nu har den de samme mål fra midt foraksel og til midt bagaksel som en standart FS1, det må se bedst ud.
Havde bare lidt problemer med placering af beslaget til støddæmper på bagsvingren så det ser lidt dumt ud og skal laves om,samt bremserøret på skivebremsen skal flyttes bag ud så er der plads til et beslag og det vil kommer til ligne den original bagsvinger.

Forgaflen var en nem opgave,der skulle kortes 4mm af leje skålen i fs1 stellet og der efter svejses på igen.Så var det bare at montere den hele forgaflen komplet og skrue det hele godt sammen.

Fodhviler og bagbremsercylinder er monteret på 2 gennemgående 16mm stålaksler og er svejst fast i stellet som forstærkning.
Den original udstødning er passet til og indmaden er fjernet uden den larmer mere den den gjorde før,tror det var en slags begrænser der sad i potten.

Som i kan se på billederne er den grov samlet og der skal laves meget mere før den får det rigtige udseende,men det er også bare en prototype og der er plads til forbedringer men det kommer nok.

Men for pokker den kører godt med det 80cc cyl.kit der er ingen døde punkter i den motor,trækker fra 6 gear og op uden problemer samt den æder alle gear så hurtig man nu kan skifte og en rigtig fin pensionist knallert med selvstarter.
:hihi

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: ons 30. aug 2017 06:09
af 12V
Fedt projekt, laksættet klær den godt ;-)

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: tors 31. aug 2017 00:41
af Leo P
He He jaa det mener du nok men den type tank og dæksler er ikke lige min smag :D ,men resten af Yamahaen jeg købte af dig kører perfekt stadigvæk med en 75 tank og metaldæksler :) Den må være rigtigt godt skruet sammen
:(y)

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: søn 3. sep 2017 10:39
af juhl-drengen
Jeg må indrømme jeg var skeptisk da jeg læste overskriften... men for satan den sidder lige i skabet! :O

PS: hvis du er på facebook så tjek Resto-Mod motorcycles det er en gruppe fuld af folk der i bund og grund laver det samme som du har gjort ved den her "stakkels" fs1'er :D

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: søn 3. sep 2017 11:32
af knallert
bagsvingeren har jo normalt gummibøs..som når akslen spændes ,alt bevægelse optages i gummiet i bøsningen..håber da at du vil genskabe det ..eller forbedre på det,,da det orginale Yamaha var for skrøbeligt

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: man 4. sep 2017 22:23
af claus olieklud
hej...

jeg syntes det er synd du har splittet den TZR - den var da meget federe som den var.
jeg kan ikke se meningen med det - du kunne lige så godt havde sat en crossmaskinemotor på det fs1 stel - det er lige lovligt.

ja ja - der skal da være plads til forskellighed.

hilsen olieklud

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: ons 6. sep 2017 01:28
af Leo P
Det med bagsvingeren skal selvfølgelig laves om med lejer og en kraftig stål aksel bare rolig,det kommer når jeg har fået samlet de sidste dele.Og med hensyn til at skrotte TZR.en var det nu ingen skam,den havde været nede og kysse asfalten flere gange og til 1500 er det en billig doner knallert at bruge til dele.En gang i mellem skal man også lave noget bare for sjovt uden at det har en dybere mening :D

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: tors 7. sep 2017 10:33
af Yamahafs1haslev
Den er bare for fed! (har du også været hos Christian Søltoft og købe stel?) - jeg kan ikke lige se hvordan bagsvingeren er monteret (er den oprindelige FS1er montage genanvendt?)

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: ons 13. sep 2017 19:36
af Leo P
Ja den bliver fed når de sidste tilpasninger er lavet :D Er lige nu ved at tilpasse en standart bagskærm samt andre beslag på bagsvingeren så højden kommer til at passe,den ser lidt afstumpet ud nu.Og det 130 profildæk bliver erstattet af et 100 dæk ,det passer bedre til den alm. bagskærm.Og jo har brugt det rør der sidder i stellet til at monterer bagsvingeren med en 12 mm aksel men det er noget fusk.Røret i stellet skal udskiftes og med en gennemgående 16 mm stålaksel med tryklejer skal det nok blive super stærk og der kan aldrig komme slør i som det originale altid har..
Du har helt ret i med køb af stellet :(y) det var ugens tilbud jeg købte :lol:

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: lør 16. sep 2017 13:25
af Leo P
Nu er de sidste justeringer ved at falde på plads med hensyn til opbygningen og udseende,beslag til stød.d skal laves-rør, aksel og lejer til bagsvinger monteres -Stellet skal forstærkes godt i bunden så det bliver helt stift ,det har altid været et svag punkt på det type stel.Lygte holdere bliver som standart bare lidt tilpasset da stød.d røret er lidt større på TZR.en..
Mangler lige en løsning på forskærmen ? havde tænkt at bruge en DX skærm i stedet for den plastik, syndes ikke rigtig den passer med alt det andet.Regner med at monterer den på den bro der som den anden er monteret på..
Eller er det helt tosset? gode råd modtages :D
Nogle der har en tank i overskud? så giv lige besked...Bare ikke 2 gears dem har jeg nok af :(

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: tirs 13. feb 2018 03:45
af Leo P
Lidt nyt med mit klon projekt.er næsten færdig men det har været i små bidder da mit helbred ikke har været for godt.

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: tirs 13. feb 2018 16:41
af Nikolaj Y
Den ser godt nok rå ud!
Fedt projekt :D

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: tirs 13. feb 2018 20:05
af 12V
Der er da sket meget! Har du haft liv i den?

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: ons 14. feb 2018 16:05
af Leo P
Jo den kører fint,min lille knægt på 100 kg tog en test tur sidste uge 115 km/t efter hans mobil og æder de 6 gear lynhurtig.Har slebet lidt i motorblokken så den passer bedre til det malossi 80cc kit,udstødningen har jeg skåret op og fjernet alt indmad så den virker som en alm effektpotte og tilpasset forrøret,har afsluttet med en honda nsr 80 lyddæmper.karburatoren er en 29.5mm fra en Yamaha 125 DT med større indsugningstuds som passer.
Det er alt der er lavet ved motoren.Der skal monteres en større hoveddysse da det vare lidt tid før motoren falder ned i om.d efter fuld gas.Går perfekt når den får lidt choker så det må være dyssen.
Skal ha lavet et andet beslag til det kina speedometer det ser lidt dumt ud samt et lidt mindre fordæk så mener jeg den er ved at være ok.


Ville gerne den model kunne købes da jeg fik min første Yamaha i 1974 :teeth2

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: ons 14. feb 2018 16:56
af knallert
hvorfor køber du ikke en lille mc. nysynet.og sætter knallert delene på...så kan den bruges på vejen..det der kan jo ikke rigtig bruges til noget

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: ons 14. feb 2018 22:02
af mriisj
Han kan da få lavet et enkeltsyn på den og få den indregistreret

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: ons 14. feb 2018 23:26
af Leo P
He he jov det var da en god ide men kan ikke rigtig nænne at ombygge min FZR 600 eller 125 DT til en FS1 model.Men tak for tippet :D
Skal bruge den til noget ræs på en stor gokartbane som lægger ved Thisted Lufthavn og synet tror jeg aldrig den bliver,synsmanden kan nok ikke finde den i hans computer
:hihi

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: tors 15. feb 2018 20:18
af Yamahafs1haslev
Jeg er vild med den knallert og dens motorsavs gas respons.. Jow en større dyse vil klart være en god idé
Det er imponerende at den klarer den hastighed med så stort bagtandhjul...den må gå med en hulens høj omdrejningsinterval
Fedt projekt bare jeg var nået lige så meget på min gule racer...Men vinteren har bare ikke været med mig denne gang

Re: Yamaha FS1/TZR Klon

: fre 16. feb 2018 22:30
af Leo P
Ja det er en lille kompakt motor og nem at tune samt med de 6 gear er den næsten perfekt til at bygge i næsten alt.Men skal man voldtune en FS1 motor gør du helt rigtige med det gule lyn.Det virker bare meget bedre når motoren bygget op på den måde og man blokker sideindsugning med en plade.Husk at give lyd når du får den startet op :)

Syndes da du er nået langt med den gule det tar lang tid når du laver næsten alt 100%. kan da se der ikke sprunget over ret mange steder :(y)

Jeg har til gengæld kommet nem og billigt om ved den ombygning ca 6500 med doner TZR-cyl.kit-stel-tank og dvs.dele.Det der tog længst tid var at korte bagsvingeren op og forstærke stellet ellers bare malearbejde og samle alle dele.noget en hver kan lave med lidt god fantasi :D