Velo Solex motor problemer

Knallerter fra Italien, Frankrig, Spanien, Portugal etc. Mærker som Fantic, Gilera, Motobecane, Casal, Piaggio etc.
Besvar
Jbird
Helt ny i flokken
Indlæg: 1
Tilmeldt: man 16. maj 2016 21:23
Kontakt:

Velo Solex motor problemer

Indlæg af Jbird » man 16. maj 2016 21:37

Er den glade ejer af en gammel velo 5000. Den kørte fint og startede helt fint til at starte med, men efter en tur fra Brønshøj til Amager opstod der problemer. Efter et hold ved Thansen havde den svært ved at starte, men fik liv i den igen efter nogle ture op og ned af vejen. Dette fortsatte hele dagen, indtil den havde virkelig svært ved at starte og skulle virkelig kæmpe for at få den igang igen. Nu gider den bare ikke rigtig mere? - kan dog få lidt liv i den hvis jeg kører ned af bakke hvis "chokeren" er helt i bund og der er max tilførsel af benzin og jeg samtidig hiver op og ned i snøftevetilen. Men efter en kort tur går den ud igen? Nogen der måske kan genkende problemet og ved hvor jeg evt. skal kigge ?

Mvh Jonas

claus olieklud
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 2164
Tilmeldt: tirs 3. mar 2009 01:42
Kontakt:

Re: Velo Solex motor problemer

Indlæg af claus olieklud » man 16. maj 2016 22:55

hejsa... du skulle aldrig være stoppet ud for thansen - knallerten blev jo bange.

dysen er sikkert stoppet, den er helt vildt lille på sådan en velo, mener det er 28/100 mm... du kan se dysen når du sidder på knallerten, den sidder midt på kaburatoren bagtil - mener den løsnes med en fastnøgle, sikkert en 10 mm.

du kan rense dyssen med en lille dysserival, eller den tynde g streng på guitaren.

hilsen olieklud

Brugeravatar
Twinsport
Gummi rocker
Indlæg: 691
Tilmeldt: man 21. jan 2013 20:20
Kontakt:

Re: Velo Solex motor problemer

Indlæg af Twinsport » tirs 17. maj 2016 09:42

Hej
Tjek lige benzinpumpen med det samme.

Den er sommetider noget drilsk, men pas på kuglerne i pumpen! De kan være lavet af glas, så de er totalt umulige at finde på gulvet..

Dysen i karburatoren kan forøvrigt være lidt vanskelig at rense, da det ikke er en traditionel dyse med gennemgående hul. Den er altså ikke lige sådan at stikke en rival igennem.

/Steen

Brugeravatar
knallert
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 1368
Tilmeldt: tors 5. dec 2013 20:48
Kontakt:

Re: Velo Solex motor problemer

Indlæg af knallert » tirs 17. maj 2016 17:32

tror entelig det måske er tændingen..hvis lidt snøfter hjælper den i gang..er tændrøret måske svagt..og lidt tynd blanding når man snøfter..hjælper den lige til at tænde lidt..og så drukne igen..
ja dysen er 90 grader..men stadig det lille hul er lige ind fra gevind enden..der er så 2 store udboringer i det koniske tætning..som balndingen fordeles ud af..eller er det omvendt..det er nok de store huller at brændstoffet ankommer..og dysses ud af det lille...
strynboen på test profil

Besvar

Tilbage til "Sydeuropa"