Side 1 af 1

sølvlodning

: fre 3. mar 2017 19:33
af Falken
Hej.
Er lidt ny her og har et spørgsmål.
Har en blok med nr. matzh . den har lidt der skal svejses eller laves. Så har jeg hørt man skal få det sølvloddet......hul fra karburatur side mod krumtaphus....
hvad mener i jeg kan gøre der og er der en der kan hjælpe mig.

hilsen falken

Re: sølvlodning

: fre 3. mar 2017 19:58
af kreidlerhansen
Så hellere Durafix (eller tilsvarende loddestang).

Affedt overfladen, stryg området med en rustfri stålbørste, varm op til ~390 grader og træk Durafix henover; gøres det korrekt, er det både tæt og holdbart.

Jeg har fixet et 4mm gevind i en alu-blok ved at bore hullet op, smelte Durafix i og satte en rustfast M4 bolt i hullet. Efter endt afkøling kunne bolten drejes ud, og gevindet er stadig perfekt, nu otte år senere.

Re: sølvlodning

: lør 4. mar 2017 17:56
af knallert
ja sølv er til støbejern messing/kobber stål.(.måske rs stål).
.det dura er som en form for loddetin..som er hårdere. mere alu end tin. har højere smeltepunkt. men lavere end alu..så det smelter før enmet.er godt til køleribber og småting uden større styrkemæssige krav,,,dvs har du noget som er knækket af. pga stress påvirkning.vil det knække af igen,..da styrken er lidt dårligere end ren aluminium..men er det en køleribbe..som er knækket vf et trafik uheld..vil det fint holde stumpen på igen/

Re: sølvlodning

: søn 2. apr 2017 16:41
af Falken
ok...tusind tak for jeres svar. jeg vil prøve durafix så.

Re: sølvlodning

: tirs 20. jun 2017 12:55
af Dudeson
Man kan også få en til at svejse i den. Jeg spurgte inde på yamaha 4.g klubben på facebook. Der var en der gerne ville hjælpe, selvfølgelig mod betaling. Prisen var fair, mener det var et par hundrede, og et fint stykke arbejde. Havde sgu ikke selv kunne redde den, så det var bare dejligt :)

Rettelse: Hov, kan se det er nogle måneder siden. Håber du fik styr på det :(y)