Hvor blev min gamle Yamaha FS1 af ?????

Køb, salg og bytte af hele knallerter.
Yamaha1977
Junior knallert
Indlæg: 53
Tilmeldt: fre 25. sep 2015 16:59

Hvor blev min gamle Yamaha FS1 af ?????

Indlægaf Yamaha1977 » søn 22. jan 2017 20:45

Hej
Er der nogen herinde som måske ved hvor min gamle Yamaha er endt henne ? Ham der købte den af mig boede et sted på Sjælland, og om den bare blev slagtet eller den blev renoveret aner jeg intet om, men hvis nogen har viden om den ud fra det her foto , eller om ham der købte den ser med her i Forum, så vil jeg da gerne høre hvad den blev til ???? jeg solgte den i Januar måned 2005. Håber nogen kan fortælle om dens videre færden. Der var også en ½ palle med reservedele med.
Vedhæftede filer
Yamaha 1.jpg
Yamaha 1.jpg (468.75 KiB) Vist 1656 gange
Yamaha 2.jpg
Yamaha 2.jpg (490.47 KiB) Vist 1656 gange
Billede 184.jpg
Billede 184.jpg (495.13 KiB) Vist 1656 gange

Brugeravatar
Guess who
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 1202
Tilmeldt: lør 11. aug 2007 00:45
Kontakt:

Re: Hvor blev min gamle Yamaha FS1 af ?????

Indlægaf Guess who » søn 22. jan 2017 21:34

Det var mig der købte hele det dejlige læs, med mange originale dele i. Bla, sæder, sideskjolde osv.

Knallerten blev adskilt og jeg har formentlig meget af det endnu. Kan du huske numrene ??

Mvh
Benny
Yamahafs1.dk

Yamaha1977
Junior knallert
Indlæg: 53
Tilmeldt: fre 25. sep 2015 16:59

Re: Hvor blev min gamle Yamaha FS1 af ?????

Indlægaf Yamaha1977 » søn 22. jan 2017 22:12

Hej Benny
Det var godt nok hurtig respons :-0
Ja det var et stort læs og tingene var jo fra " den gang " så det meste var jo originalt.
I gemmerne et sted har jeg både motor nummer og stel nummer fra dengang hvor jeg havde forsikring på den.
Men nu kender jeg enlig svaret på det jeg har tænkt på længe, om den blev renoveret eller blev anvendt til ophug,
og den blev så ophugget...... fordi jeg skrev her var jo hvis den var blevet renoveret, så ville jeg jo godt ha set
et foto af den i dag. Men hovedsagen er at sagerne er blevet bevaret, for jeg skulle dengang bare ha ryddet op,
fordi jeg skulle bruge pladsen ,og beholdte som den sidste min 1977 model som jeg stadig har og køre en del på.
Tak for svar Benny .

Brugeravatar
Guess who
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 1202
Tilmeldt: lør 11. aug 2007 00:45
Kontakt:

Re: Hvor blev min gamle Yamaha FS1 af ?????

Indlægaf Guess who » søn 22. jan 2017 22:24

Jamen, meget af det er brugt på mine maskiner og andet er solgt. Motoren har jeg vist endnu, med samme cylinder på og en lille seddel, hvor den blev købt.
Stænklap og sædebetræk er skrottet.
Tanken har jeg brugt brugt til en patinamodel

Mvh
Benny

Yamaha1977
Junior knallert
Indlæg: 53
Tilmeldt: fre 25. sep 2015 16:59

Re: Hvor blev min gamle Yamaha FS1 af ?????

Indlægaf Yamaha1977 » man 23. jan 2017 08:43

Hej Benny
Det lyder godt at noget af det er kommet til sin ret, hellere det er ude og køre end det bare ligger
I kasser på et loft og venter på til sidst at blive smidt ud…. Mit loft skulle bruges til noget andet, derfor
måtte den ene knallert og alt det på pallen ned og videre… og det blev så til dig.
Jeg tør slet ikke tænke på hvad alt dette kunne koste i dag solgt som reservedele, men i 2005 kunne
man få alle de Yamaha´er man ville til den pris du gav ved mig, dengang skulle man jo som ung ha en scooter og kun få Hardcore personer havde på det tidspunkt interesse for og køre Yamaha, det må man sige det er kulmineret de sidste 10 år……. Men man skal jo passe sin besøgelsestid, dengang jeg var dreng der skulle alle rigtige mænd på 50 med respekt for sig selv ha en veteran bil, og det skulle f.eks være en Ford-T eller lignende, fordi det var noget de kunne huske fra deres ungdom, ser man i dag så vil INGEN eje en Ford-T og stumper til disse koster intet, og det fordi i dag har ingen noget forhold til dem , i dag er det f.eks en Ford Escort fra 1980 man skal ha som retro bil, og sådan skifter tiderne, de fyre der har kørt scooter de sidste 15 år eller mere , når de bliver 50 år så skal de finde dem en scooter igen for genvinde det her flash back, og en Yamaha FS1 er totalt luft for dem, så inden for 10 år. Ser vi nok et drastisk fald I interessen for lige netop for de her 60´er og 70´er knallerter fordi det her flash back skifter til andre knallerter Som den nyere generation har relationer til……..??????
Da jeg var ung der kunne få alle de Yamaha´er for 500 kr. man ville, og gode velkørende knallerter, en f.eks SCO eller en Cady eller noget sådan det
var noget man fik, eller så gav man 100 kr. for en flot en, knallerter kostede intet dem var der masser af, i dag ser vi også i aviserne at man kan
få alle de scootere man vil for 500 til 1000 kr. og det er helt samme mønster som dengang´, så om vi vil det eller ej så flytter tiden sig, så vi må lege mens legen er god :-))))))
Vil lige fortælle hvordan den her Yamaha kom i min besiddelse.
Yamaha én blev købt i 1979 af mig på Politiets hittegods auktion, dengang så´ den mange gange bedre
Ud, rust var der ikke rigtig noget af, de ældste dele på den på det tidspunkt var jo heller ikke mere end 5 til 6 år gamle. Knallerten kostede den svimlende sum af 357 kr. inkl. moms og auktions-Salær…..det var noget ved dengang og købe gamle knallerter ;-)
Tog lige hjem fra auktionen og hældte benzin på knallerten og så var jeg ude og køre....

Får jeg tid, så ses vi måske til stumpemarked i Års i næste måned hvis du kommer...

Mvh: Yamaha1977

claus olieklud
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 2125
Tilmeldt: tirs 3. mar 2009 01:42

Re: Hvor blev min gamle Yamaha FS1 af ?????

Indlægaf claus olieklud » man 23. jan 2017 13:23

hejsa... meget god beskrivelse af tiden.

tænk om sådan en moderne plastikscooter ender med at blive penge værd ? det skulle ikke undre mig, men jeg vil alligevel ikke begynde at samle på dem.

hilsen olieklud

Brugeravatar
knallert
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 1155
Tilmeldt: tors 5. dec 2013 20:48

Re: Hvor blev min gamle Yamaha FS1 af ?????

Indlægaf knallert » man 23. jan 2017 15:44

tja nimbus har ikke tabt pusten..de er stadig hundedyre..selv om ejerne er døde-ne..mon efterkommerne alligevel arver lysten til et Classic køretøj..siden de ikke bliver mindre værd.
..mc er dog ikke helt som knallert marked..priserne er relativt lavere/efterspørgslen en smule mere behærsket..man kan købe rigtig pæne mc for mindre end knallerter koster en sohc Honda 550 fra 1974-78..koster ofte kun 20,000 -40,000 efter stand..det er jo billigt i forhold til en nimbus eller en kreidler ..eller for den sags skyld en Honda cd 50..
strynboen på test profil

Yamaha1977
Junior knallert
Indlæg: 53
Tilmeldt: fre 25. sep 2015 16:59

Re: Hvor blev min gamle Yamaha FS1 af ?????

Indlægaf Yamaha1977 » man 23. jan 2017 17:13

Hej
Der er nok ingen tvivl om hvis man har pengene og pladsen og tiden til og vente en 25 til 30 år, så får man nok en udmærket rente ved og fylde en lade med f.eks scootere og nutidens knallerter, der vil helt sikkert en dag blive en hvis efterspørgsel på dem igen. ( renten kan kun blive bedere end i banken ;-)
Dem der også har haft lidt næse for fremtiden og har troet på det her med f.eks at knallerterne vil blive populære igen og at de vil få en kult periode, det er dem der gik ud til cykelhandlerne i 80erne og 90erne og købte restlageret af f.eks gamle knallert stumper for et par tusind kroner da cykelhandleren skulle bruge pladsen til scooter og nyere knallert stumper og alternativ for ham var smide alle stumperne ud til de gamle knallerter da han ikke brugte nogen af dem mere ,eller i stedet få en slik og trods alt få lidt ud af det, og det er jo så de her stumper man ser ind imellem blandt private som så bliver solgt til sky høje priser rundt på nettet ….. men der er også nogen af priserne der er så overskruet hvor sælger nok bliver nød til og bestille en god stor kiste i tide for og kunne tage de fleste af tingene med sig når de forlader denne jord da guld jo også kan købes alt for dyrt ;-)... men heldigvis er der også nogen som er nede på jorden med priserne , og hellere vil ha flow og udskiftning i deres lille forretning og få nogle ting igennem og ha stumperne ud og køre på vejen igen, og på den måde får de pengene der kommer ind til og yngle videre med køb / salg af nye ting frem for ha en bolt stående på nettet i 10 år til 100 kr. , og fordi værdien kun er 5 kr. så bliver den ikke solgt :-)
Tager man lige den som Knallert siger med Nimbus, ja så er det hovedsalig mænd +60 der har sådanne, og det må jo siges der bliver ikke flere med årene af lige deres generation, for mit ejet vedkommende siger en Nimbus overhovedet ikke mig noget da jeg slet ikke har relation til en sådan, men havde min far en ville jeg måske nok ikke lige sælge den videre hvis jeg arvede den, men købe en sådan det vil aldrig ske for mig.
Men som du siger med ældre motorcykler , det er ikke alt og alle mærker der for et com back igen , det er den her med og ha næse for det, for man kan kun gætte på hvad der får et liv igen....

Mvh Yamaha1977

Brugeravatar
Twinsport
Gummi rocker
Indlæg: 644
Tilmeldt: man 21. jan 2013 20:20

Re: Hvor blev min gamle Yamaha FS1 af ?????

Indlægaf Twinsport » tirs 24. jan 2017 07:34

Hej

Udfordringen når man samler ting sammen er netop at enten skal man have næse for det, eller også skal man bare være heldig. Jeg tror at det oftest er held, når man har samlet noget som er noget værd - forstået på den måde at mange af os samler ganske meget skrammel sammen. Senere viser det sig at noget er blevet værdiløst, mens andet er blevet eftertragtet.

Imidlertid kan jeg ikke genkende jeres billede af Nimbus som en maskine der har bevaret værdien. For 10 år siden kostede en Nimbus det dobbelte af i dag, så netop Nimbus har været en dårlig investering. Andre maskiner er steget i værdi i samme periode. Fx. Vincent, Brough, BMW R75, Henderson, Excelsior og Zündapp mc. Harley er faldet gevaldigt. Hvad skal man så investere i i dag? Og har man pengene til at opkøbe motorcykler til en halv eller en hel million pr. styk? -Og tør man løbe risikoen?

Desuden tror jeg ikke at de scootere vi har set på de sidste 15 år nogensinde bliver noget værd. Der er selvfølgelig ganske få undtagelser, men generelt set, så er kvaliteten lav og dem som kører scooter i dag har et helt andet "køb og smid væk" forhold til tingene i dag, end man havde tidligere. Læg dertil, at der er så mange forskellige modeller at reservedelssituationen er helt håbløs efter ganske få år, så det vil da være helt usandsynligt at vi kommer til at se reproducerede dele der kan holde scooterne kørende når de bliver 40-50 år gamle.

Jeg tror at vi skal samle på skidtet fordi det er sjovt - ikke med investering for øje. Hvis vi udelukkende ser det som investering, så kan vi også stoppe med at restaurere de gamle knallerter og motorcykler, da det altid koster mere at restaurere med originale dele, end man kan sælge skidtet for, når man er færdig.

/Steen

Yamaha1977
Junior knallert
Indlæg: 53
Tilmeldt: fre 25. sep 2015 16:59

Re: Hvor blev min gamle Yamaha FS1 af ?????

Indlægaf Yamaha1977 » tirs 24. jan 2017 08:41

Hej Steen
Ja men du har ret i meget af det du skriver, og fordi en Nimbus er blevet billigere de sidste 10 år er
Jo lige det jeg skriver med at de folk der har dem og har interesse i dem og relation til dem er en uddøende rase og der bliver
Kun mindre og mindre af dem for hver dag der går, og de Nimbusser der er nu holder nok længere end deres ejer, Og naturligt så bliver der for mange Nimbusser i forhold til dem som ønsker og ha en sådan, så priserne
Falder jo så også naturligt på dem fordi markedet jo med tiden ”oversvømmes” af dem…...
Det er også det jeg siger med alle de knallerter der er på mode lige nu, om 10 til 15 år vil man se en stor
Afmatning i det kæmpe marked der er i dag, for man er så nået ind i næste generation med køb
og smid væk, og noget der bare er få år gammelt har ikke den fjerneste interesse for den næste generation….. hvor
Mange syntes f.eks det er sjovt ha en mobiltelefon fra f.eks 1995 og gå med i lommen…. INGEN !!!
Så de mennesker der leger med gamle knallerter i dag, de skal udleve deres leg nu ,da der ikke kommer flere til, i alt fald vil det være meget få .Man må nok sige det har toppet nu, og nu går det så efterhånden kun tilbage af og om få år vil de Høje priser på tingene begynde og dale drastisk, det er i alt fald min teori set i bakspejlet med så mange andre ting….
Nej det er slet ikke sikkert scooteren vil blive et hit om 30 til 50 år, men man aner ikke hvad der lige fanger
Folk og en dille kan hurtig starte, nogen holder ganske enkelt ikke længe og andre en årrække, men en ting
Er helt sikkert, tiderne skifter og interesser skiftes…
Et sjovt eksempel, for nogle år siden når jeg var på loppemarkeder / bagagerumsmarkeder der var folk
Totalt tossede med gamle blik dåser de gav rask væk 100 til 200 kr. for en gammel kage eller kaffe dåse,
Den dille holdt ca. et år, og derefter gad ikke så meget som en´ og ha en gammel dåse stående i deres køkken,
Og alle de sælgere der var rendt ud og købte ind alt de kunne finde af gamle dåser stod nu og var brændt inde
med deres dåser til 100 kr. stykket……. Det samme skete med det farvede plastik køkkengrej fra 70erne,
det fik også lige et enkelt år hvor folk gav svimlende summer for bare nogle smørebrætter eller noget
Sådan, men det samme her, ikke en vil eje det i dag……
Nej så den med og investere i noget er nok typisk held hvis det så bliver noget værd, så man skal ikke
Lade sine annoncer stå i årevis til for høje priser da et marked let kan tage en drejning, og så står man med en masse
Man slet ikke kan komme af med igen…
Den her dille med knallerterne er jo kulmineret for alvor for ca. 10 år siden, vi er nok nået midtpunktet nu, prøv og
sig det er mænd i 40 til 60 års alderen der genlever deres ungdom, og så gå tilbage til 60erne og 70erne og se det er de knallerter der er eftertragtet nu. Men med tiden bliver der kun mindre af den her aldersgeneration, og nye tider og nye interesser og hobbys kommer til, så leg mens legen er god , og lad alt det der kan køre komme ud og køre, komme ud og køre i stedet for det bare samle støv i form af reservedele / hele knallerter der bare står til " bedre tider " :-)

Mvh Yamaha1977

Jensmc
Super Knallert-Rocker
Indlæg: 2724
Tilmeldt: tors 21. feb 2008 21:59

Re: Hvor blev min gamle Yamaha FS1 af ?????

Indlægaf Jensmc » tirs 24. jan 2017 09:53

Jeg tror I tager fejl mht. Scootere.
Det bliver en anden generation der interesserer sig for dem. De færreste i yamaha generationen interesserer sig for 50er modellerne.
Men det kan kun fremtiden vise.
Personligt mener jeg at 4gears modellernes focus har toppet.
///
jensmc

Livet er andet end knallerter, men ikke meget.


Tilbage til "Køb og salg af knallerter"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst